Често задавани въпроси (FAQ)

Защо е добра идея да си правим маски за лице?

Всички маски имат обща цел - за няколко минути видимо да подобрят състоянието на кожата. Затова ги обичаме - всеки път, когато излезе проблем се разравяме в колекцията от маски и намираме бързо решение. Обичайната ни ежедневна грижа за кожата е съобразена с типа и и с основната ни цел за нея - била тя хидратация, анти-ейдж, борба с акне или друга. Маските са начин да реагираме на други типове проблеми, които ежедневната ни грижа не обхваща - все пак никой не държи вкъщи 40-50 различни крема, серума, тоника, гела и.н. за всяка ситуация! След бурна вечер правим маска за хидратация, около цикъл - за успокояване на кожата и против пъпки, преди излизане - за свежест и блясък, а след седмица на морето - против петна. С маските е лесно да реагираш бързо :)

Какво представляват изрязаните маски?

Изрязаните маски (sheet masks) са изобретени в обсебената от красотата Южна Корея и в последните години завладяха целия свят. Представляват овални листи (sheets) от памук или други естествени влакна, изрязани по формата на лицето, с отвори за очите, носа и устата. Във всеки пакет има по един такъв лист, обилно напоен със есенция или серум за съответния ефект върху кожата. 

Защо толкова харесваме изрязаните маски?

Изрязаните маски са опаковани индивидуално в пакет и са напоени с прозрачен серум - това ги прави много по-лесни за използване, защото не трябва да си цапаме ръцете или четки при нанасяне, а после не трябва да се мием изобщо. Можем да си лежим в леглото без опасност за чаршафите или дрехите, можем да си ги носим в ръчния багаж в самолета, можем даже да си ги правим в самолета (любимо на звездите при дълги полети - за свежа кожа при кацане). Да не говорим че с изрязаните маски стават страхотни селфита (друго любимо хоби на звездите). Все пак основната идея на sheet маските е че памучният лист предотвратява изпаряването на водните молекули от серума, като по този начин осигурява много по-дълго време на активните съставки да проникнат дълбоко в кожата (нормален серум попива за 1-2 минути в кожата, а серум, защитен от памучната маска може да стои активен над 40-50 минути). Това е причината за моменталния видим ефект на изрязаните маски и за огромната им популярност сред бюти-ентусиастите. 

Как се ползват изрязаните маски?

Маската се изважда от пакета, разгъва се и се поставя внимателно на лицето, така че да прилепне по него. Изчаква се 10-20мин. и се премахва. Лицето не се мие, а се изчаква серумът, останал по него да попие - може да му помогнеш с леки потупващи движения. В никакъв случай маските не трябва да се оставят на лицето докато изсъхнат напълно, защото тогава се извлича влагата от кожата и може да се получи обратен на желания ефект. От друга страна има доста маски, чиято влажност издържа повече от 20 минути - за максимален ефект може да ги държиш на лицето си докато не усетиш, че започват да изсъхват. Обикновено в пакета има останал серум - разнеси го по шията, деколтето, където решиш по тялото. Маските са еднократни.

Помощ! Продуктът ми е с изтекъл срок на годност!

Първо успокой се, ние не продаваме продукти с изтекъл срок на годност. Много корейски марки на опаковките си поставят срока на производство на продукта, защото клиентите в Азия много държат да купуват само най-"пресните" продукти. Срокът на годност е различен за различните марки, но обикновено е 24 или 36 месеца след датата на производство (всичко това разбира се е описано на опаковките на корейски, както и на нашите бели етикетчета на български език). Всяка от марките, които зареждаме, продава в Европейския съюз и Щатите, и все повече от тях започват да слагат на опаковките си и двете дати или само срок на годност, но това е постепенен процес - наскоро забелязахме, че две разновидности на един и същи продукт при нас са с двата различни стандарта на отбелязване. За повече по темата можеш да разгледаш сайтовете на марките или световните козметични форуми, където този въпрос се коментира. От нас получаваш само най-доброто, гарантираме :) 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас